Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Hverdagen på CSU

Mødetider STU

Mandag til fredag kl. 8.15 - 13.15

 

Mødetider klub

Mandag kl. 13.15 - 19.00
Tirsdag: Ingen Klub
Onsdag kl. 13.15 - 16.00
Torsdag kl. 13.15 - 15.00
Fredag kl. 13.15 - 15.45

 

Facebook

Skolens facebookgruppe hedder STU/CSU Kalundborg og er åben for elever og lærere. Gruppen kan findes her https://www.facebook.com/groups/426171844168948

 

Telefonnumre

Afdelingsleder Tine Russotti                    20 15 40 51

 

Skolekonference: Ved den årlige skolekonference evalueres afgangseleverne, med henblik på tiden efter STU. Konferencen arrangeres i samarbejde med jobcenteret samt UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) og har til formål, at eleverne får det bedste mulige ud af deres tid efter skolen, med henblik på deres evner og kompetencer. 

Brochure: Eleverne på journalistikholdet og Sonja Husted Rasmussen er i samarbejde med Kalundborg Turistforening i gang med at lave en turistbrochure i stil med den man lavede for et par år siden. 

Klubben: Klubben samles 4 dage om ugen, de 3 dage på Nytorv og om torsdagen på skolen. Om mandagen er der åbent til kl. 19 og da spiser de aftensmad nede på Nytorv. Om fredagen er der "fredagsguf". Ca. én gang om måneden tager de på en tur ud af huset ofte sammen med en god ven fra DSB - Peter - som giver dem nogle specielle oplevelser med DSB. 

Pengedag: Der afholdes "pengedag" en gang om året. Formålet med dagen er, at få de unge til at forstå nødvendigheden af at interessere sig for budgetter og det at tale med eksempelvis en bank, at hjælpe de unge med at blive bedre til at overskue deres egen økonomi, at gøre de unge opmærksom på forhold, som de skal passe på (kviklån, ”smarte” reklamer, spil mm..), og at give de unge nogle redskaber, som de vil få brug for fremover.

Bopraktik: Bopraktikken er startet igen, og det foregår i lokalerne på Nytorv. 

Lone og Lonnieia  står for undervisningen og det 1. hold afsluttede sidste efterår, hvor 4 har fået OCN-beviser. Der starter et nyt hold op til marts. 

Sheltertur: I august hvert år er skolen på en sheltertur hos Mads Møller. Der laves mad over bål og spises i det fri samtidig med at der foregår leg og andre udendørs aktiviteter. En del af eleverne og lærerne overnatter i shelterne. 

JUVI Klub: Ahmad og holdet tager hver torsdag med mindst 6 elever ned i JUVI-klubben hvor de hygger sig med spil, musik, dans, bord-fodboldspil, billard m.m. De gør det for hyggens skyld, for at være sociale og for at lære hinanden bedre at kende. Fordi det er helt noget andet, når vi mødes i elevernes fritid.

Værksted: Eleverne på værkstedsholdet laver  - sammen med Claus og René - fine møbler som kan købes.

Køkken: Køkkenet fortsætter med stor succes med at levere mad til kommunalbestyrelsesmøder og til forskellige arrangementer i Gimle. 

OCN-beviser: OCN-beviser uddelse løbende for gennemførelse af kurser inden for praktiske fag såsom hygiejne, køkken/kantine, IT, landbrug, syning, økonomi, dyrehold, træværksted og musik.
Open College Network (OCN) er en metode til at give papir på det, vi lærer uden for skolen. Det kan være læring fra virksomhedspraktik, kurser, daghøjskoler, produktionsskoler, jobtræning, ungdomsskoler, STU og mange andre steder. Formålet er at sikre deltageren et troværdigt papir på sin læring, som kan bruges til at søge arbejde, uddannelse eller videre kvalificering. Samtidig føles det ofte som en stor anerkendelse at få papir på det man kan - også selvom læringen ikke kommer fra det formelle skolesystem. OCN-metoden handler om at dokumentere sin læring i små skridt og dermed få et læringsbevis, som samler de dokumenterede færdigheder og kompetencer. Hermed kan man tydeliggøre den store mængde læring fra blandt andet virksomhedspraktik og kursusvirksomhed, som i øjeblikket forsvinder sporløst op i samfundets store sky af såkaldt "tavs viden".

IT-Bilen: IT-Bilens Information on IT-Bilens undervisning kan findes på hjemmesiden under dette link https://csukalundborg.aula.dk/it-bilen .
IT-Bilens hjemmeside kan findes på https://it-bilen.dk/

Gårdprojekt: Gårdprojekt findes som en side for sig på hjemmesiden. Følg dette link : https://csukalundborg.aula.dk/gaardprojekt

Rideprojekt: Rideprojektet er delt op i 4 semestre, hvor første del handler om at lærere, elever og heste lærer hinanden at kende, anden del har med hestens fodring, røgt og pleje, tredje del handler om hovpleje og beskæring, planlægning af føl samt tilridning af unge heste, og endelig handler fjerde del om at få hestene på græs, nye føl dyrskuer og sommerfodring. Ind imellem lærer eleverne at ride og kende hestene.

Dyrehold: Ude hos Charlotte i Svebølle boltrer et hold elever sig sammen med Tine i et væld af dyr som skal passes og fodres og eventuelt også slagtes, når den tid er. Der er de fleste af de dyr som i gamle dage fandtes på en bondegård - samt et par ekstra. 

E-sport: Skolen er med helt fremme. E-sport er meget oppe i tiden – der holdes store turneringer og der dannes klubber overalt rundt i landet. Der er anskaffet 5 game-computere med borde og stole der skal stå nede på Nytorv. Det drejer sig selvfølgelig om at spille aktuelle spil, men det drejer sig også om at træne koncentration, samarbejde og kommunikation. Selv motion indgår i forløbet, da der skal kondition og hurtige reflekser til at blive en god e-sportsmand/kvinde. Her er det IT-bilen der står for undervisningen. Se mere her  https://it-bilen.dk/?page_id=213

International: Et hold fra skolen skulle have været i Indien her sidst i marts, men pga coronavirus er turen udsat.

Når holdet tager afsted til Indien, skal de bo i Fælleshuset i Chengalpattu, som deres samarbejder i Indien - Care Foundation - ejer. Care Foundation hjælper meget fattige børn og sørger for skolegang og til dels mad i Fælleshuset. Børnene hentes i bus og køres i skole, hentes igen efter skolegang og får mad i Fælleshuset, hvor der også er lektiehjælp. Derefter køres børnene hjem igen. For fattige i Indien er uddannelse den eneste mulighed for at komme ud af fattigdommen, for selv om kastesystemet officielt er afskaffet, er det meget svært at arbejde sig op som 'kasteløs'.

Fælleshuset består af 3 rum og et køkken. Der er ikke mange møbler, og det meste foregår på gulvet både lektielæsning og madlavning. 

Skolen bor og spiser i Fælleshuset, men tager på ture til skolerne og ser også andre ting i Indien.

FælleshusetFælleshuset

Fælleshuset med madlavning på gulvet.

 

Under navnet Sammen til Udvikling STU arbejder International sammen med NGO-organisationer om FN's verdensmål, specielt nr. 4, 8 og 10.

4

Kvalitetsuddannelse: Sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring.
 
8

Anstændige jobs og økonomisk vækst: Fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle.
 
10

Mindre ulighed: Reducere ulighed i og mellem lande. 
​​​​

 

Læs mere om STUs arbejde på stu-sammentiludvikling.dk 

 

Studietur: Studieturen går igen i år til Tyskland. Det sker fra den 17. til den 20. maj og turen går til Stade i Niedersachsen.    

Stade   Stade er en idyllisk by

Mads Møller: Mads Møller er løst tilknyttet skolen, idet mange elever er i praktik på hans landbrug i Eskebjerg. Han står også for at lære eleverne traktorkørsel samt andre former for fritidsliv.

Seniorjob: Helga François Christensen er efter sommerferien ansat som lærer i seniorjob. Han deltager i undervisningen i forskellige fag og virker også som studievejleder.

Zoneterapi og Psykologi: Zoneterapeut Anette Pedersen og psykolog Gitte Knudsen Teinvig kommer på skolen ca. én gang om måneden. De bor begge i Århus og rejser sammen til Kalundborg. Eleverne kan skrive sig på en liste til de to, og der er oftest booked helt op på dagen. Angående psykologi kan der være tale om at eleven har en lærer eller forældre med. Samtalerne bliver ikke journaliseret, hvilket giver eleverne tryghed i samværet med Gitte.

 

Nyt fag/mulighed: Skolen har lavet aftale med Susan Holm Weidelin fra Flytfokus, som arbejder med helbredelse af fysiske og til dels psykiske dårligdomme. Suzan kommer på skolen en gang om ugen og eleverne kan booke tid til fx. smertebehandling. 

 

Virksomhedspraktik: Majbrit Pedersen er ansat som virksomhedspraktikant fra september og resten af året. Hun arbejder primært med motion og idtæt, men deltager også i andre fag.

 

Praktik:

Praktik

Ma

Ti

On

To

Fr

- er i praktik hos

S

 

x

 

x

x

IT-bilen

A

 

x

   

IT-bilen

M

x

x

  

x

Fodterapeuterne Grand

  

x

x

 

Raklev Brugs

D

  

x

x

 

Bilka

P

 

x

 

x

 

Café Liv

P

x

x

 

x

 

Rema 1000

P

  

x

  

Café Liv

L

   

x

 

Punkt 1

A

      x       x       x

 

Cafe Solsikken

E

x

    

Gørlev Legetøj

    

x

Rema 1000

B

   

x

 

Stejlhøj

S

  

x

  

Fritidslandbrug

M

x

x

x

x

x

IT-bilen

M

 

x

   

IT-bilen

M          x Meny Kalundborg
M        x        x        xFøtex Kalundborg