Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Praktik

Praktik

Erhvervs- og praktikgruppen: Gruppen arbejder med en intensiv undervisning mod integration på arbejdsmarkedet.  
Eleverne får mulighed for at træne erhvervskompetencer både i tilrettelagte forløb i skolen og i planlagte praktikker på arbejdsmarkedet.  
Eleverne indgår i kontraktaftaler, hvor individuelle mål fastsættes ud fra konkrete praktikker.  

Vi arbejder med certifikater, der præcist viser, hvilke kvalifikationer den enkelte elev har opnået (f.eks. computer – fotokopi – vaskemaskine – opvaskemaskine – telefoncertifikater) – Disse certifikater medbringes ved den første praktiksamtale, og arbejdspladsen kan efter endt praktik vurdere emner til nye certifikater.  
Der er udarbejdet evalueringsskemaer til alle typer praktikker.

Efter endt skolegang anbefaler vi ofte en efteruddannelse på socialt vækstcenter, som har en bred vifte  af kreative workshops: kunstskole, keramikværksted, væksthus og lettere produktion.

Oplevelsespraktik: Eleverne får også mulighed for at komme i oplevelsespraktik, en praktik som sigter mod at få udvidet elevernes verdensbillede og få afprøvet nogle af de lærte ting i de nye sammenhænge.
Oplevelsespraktikken kan vare fra en enkelt dag til en uge – oftest ledsages eleven af personale.
Praktikken kan også være målrettet bo – og / eller fritidsmuligheder.
Eleverne kan træne på emner til certifikater både inden og under praktikken støttet af det pædagogisk personale.

Andre praktikker: EUC udbyder kurser målrettet vores elevgruppe.
Kurserne er kompetencegivende i relevante discipliner som f. eks. Rengøring og hygiejne, Køkken og kantine, Personlig hygiejne og Kommunikation.
Det kommunale aktivitetscenter Solsikken er også ramme om flere typer af praktik.

Udslusning: Det er vigtigt, når skolen slutter, at eleven er godt rustet til at tage beslutninger i eget liv: at kunne bede de professionelle om hjælp og kunne kommunikere sine ønsker og behov. 

Der lægges planer for den enkelte elevs fremtid tidligt i uddannelsesforløbet, og eleven har måske allerede fra folkeskolen en skitse at arbejde videre på. På skolekonferencerne debatteres de reelle muligheder og i tæt samarbejde med elevens forældre og de kommunale myndigheder tilrettelægges og samarbejdes omkring udslusning. I det sidste skoleår er der specielt fokus på konkrete udslusningsforløb og etablering af netværk. 

Når eleven afslutter STU, modtager han/hun et afgangsdiplom, en erindringsgave og en rose.
Forældre og pårørende inviteres til frokost, hvor vi hygger os, synger og holder taler.